Siebold Nijenhuis Architecten (SNA)

Woonhuis Rhoon

Ontwerp voor een particulier woonhuis voor een kavel in Rhoon.

De toekomstige bewoners waren op zoek naar een ruim modern woonhuis met een warme uitstraling. De voorzijde van het ruime kavel kijkt uit over een natuurgebied. Dit is in het ontwerp uitgebuit door de hoofdslaapkamer op de verdieping uit te laten kragen over de begane grond ter plaatse van de entree. De bewoners kijken zo vanuit hun bed uit over de polder. De begane grond is meer gesloten en zorgt voor privacy richting de straat. De tuinzijde is ook de zonzijde en bestaat uit grote glazen puien waardoor de relatie met de tuin vanuit de woonkamer zeer sterk is. De gevel bestaat uit stucwerk met houten accenten (lamellen en gevelelementen) boven een donkere baksteen plint.

Ontwerp: april 2018