Siebold Nijenhuis Architecten (SNA)

Student Centre The Hague

In het gebouw Orion in Den Haag is het Student Centre The Beehive gerealiseerd. Op 5 verdiepingen van dit voormalige kantoorpand bevinden zich nu de werkplekken, de studieplekken en het sportcentrum voor de studenten van de Universiteit Leiden in Den Haag. Het gebouw is van een donker en standaard jaren 90 kantoor omgetoverd tot een lichte en kleurrijke ‘Buzzspace’. De locatie bevindt zich tegenover de Campus met alle collegezalen aan de Wijnhaven zodat de studenten direct naar de overkant kunnen komen om daar gezamenlijk te studeren, overleggen, feesten en te sporten. De installaties zijn volledig vernieuwd en het interieur is herontworpen en opgefrist waarbij wij gekozen hebben voor eenvoudige materialen zoals kunststof en undelayment aangevuld met sterke accentkleuren. De verschillende gebruikersgroepen hebben zo ieder hun eigen plek in het gebouw gekregen.

Start ontwerp: augustus 2017

Oplevering: november 2018

Website Universiteit Leiden