Siebold Nijenhuis Architecten (SNA)

Uitbreiding woonhuis Nijmegen

Voor een modern en strak vrijstaand bakstenen woonhuis hebben we een bijpassende uitbreiding ontworpen. Naast het bestaande huis is een extra studeerkamer en een inpandige berging gerealiseerd. De bakstenen gevels zijn voorzien van een rand met staand metselwerk en sluit daarmee aan bij het bestaande huis. De voorgevel is voorzien van een invulling van western red Cedar waarin de berging deur is opgenomen. Het dak is voorzien een mossedum dakbedekking en heeft twee grote daklichten waardoor de extra studeerkamer royaal voorzien is van daglicht. De zorgvuldig geplaatste openingen in de oorspronkelijke bouwmuur verbinden de extra kamer met de bestaande woonkamer. De gehele uitbreiding is voorzien van een comfortabele vloerverwarming. De bestaande houten parketvloer is doorgetrokken tot in de nieuwe uitbreiding.

ontwerp: 2014

opgeleverd: 2015