Siebold Nijenhuis Architecten (SNA)

receptiegebouw Petten

Het nieuwe receptiegebouw voor het Instituut voor energie van JRC in Petten bestaat uit een combinatie van drie functies: een receptiegebouw, een bedrijfsrestaurant en een auditorium met bijbehorende vergaderruimte. De drie functies zitten samen in een compact ellipsvormig betonnen volumeĀ  dat zich opent naar het omliggende duinlandschap door middel van grote glaspuien. Het interieur wordt gevormd door een afgesloten binnendoos met daarin het auditorium, de keuken en de kantoorfuncties voor de receptie. Alle grote verblijfsruimtes zoals het restaurant en de receptie zijn hier om heen gevouwen. De naastgelegen portiersloge is voorzien van zonnecellen en voorziet het project van duurzame energie.

verwachte oplevering 2014

ontworpen als architect directeur bij Broekbakema