Siebold Nijenhuis Architecten (SNA)

Leerpark Presikhaaf Arnhem

Leerpark Presikhaaf maakt onderdeel uit van het Arentheem College in Arnhem. De locatie bevindt zich in een hoek van het vernieuwde park Presikhaaf. Het gebouw is dankzij het hellende groendak onderdeel van het park geworden en wordt omgeven door een waterpartij. Het daklandschap is bereikbaar via bruggen en is het feitelijke entreegebied van de school; de schoolpleinen en de entree’ s zitten op de eerste verdieping. De plint is gemeenschappelijk en heeft extra hoogte zodat men vanaf de straat diep op de onderwijsvloeren kan kijken. De torens zijn de feitelijke leerhuizen van het VMBO, het MBO en het Praktijkonderwijs; gezamenlijk vormen ze het Leerpark Presikhaaf.

jaar: 2010

winnaar Publieksprijs Heuvelinkprijs 2011

Ontworpen als architect directeur bij Broekbakema