Siebold Nijenhuis Architecten (SNA)

Advocatenkantoor in Rijksmonument Rotterdam

In het historisch Scheepvaarkwartier in Rotterdam bevinden zich veel rijksmonumenten. Het pand aan de Zeemansstraat is er daar één van. Het rijksmonument bestaat uit drie voormalige herenhuizen gerealiseerd in circa 1860. In de loop der tijd zijn de drie huizen samengetrokken tot één kantoorpand. In opdracht van Veerhaven Vastgoed is het pand bouwkundig verbouwd en is een nieuw interieur gerealiseerd voor BASE advocaten. Er zijn een aantal nieuwe doorbraken gemaakt in de scheidingswanden tussen de drie panden om de routing te verbeteren. Op de plaats van het oorspronkelijke verdwenen lichthof is een vide over vijf verdiepingen gerealiseerd. Dankzij de vide is een open en licht kantoor ontstaan waarbij de verdiepingen met elkaar verbonden zijn en het contact tussen de vloeren is verbeterd. De nieuwe glaswanden zorgen voor een open en transparant kantoor. De nieuwe kern in het hart van het gebouw bevat de toiletten, bergruimtes  en de pantry’s en is per verdieping afgewerkt met een ander kleur en textuur. Zo krijgt iedere verdieping een net iets andere uitstraling terwijl er samenhang blijft bestaan tussen de verschillende vloeren. Op de bovenste verdieping is een nieuw dakterras gerealiseerd binnen de oorspronkelijke vorm van de kap. Ernaast bevindt zich de gemeenschappelijke kantine met bar voor intern overleg.

Wij waren verantwoordelijk voor het bouwkundig ontwerp, de kantoorinrichting, het interieurontwerp en het ontwerp van het maatwerk.

Ontwerp: 2015

Opgeleverd zomer 2016

Website BASE advocaten